Ambassade en Consulaten van België in China
Home Newsroom Lokaal Nieuws

Lokaal Nieuws

25 sep
Vanaf 28 september 2020 lanceren de Ambassade van België in Peking en het Consulaat-Generaal van België in Shanghai het eLegalization-programma. Vanaf 19 oktober 2020 zal het consulaat-generaal van België in Guangzhou hiermee van start gaan.
31 aug
De Ambassade zoekt 2 nieuwe medewerkers: 1 Consular Assitant 1 Administrative & Logistics Assistant
06 aug
De Ambassade is op zoek naar een architect/ingenieur.
01 jul
Het Permanent Comité van het Nationale Volkscongres van China heeft op 30 juni de nationale-veiligheidswet in Hongkong aangenomen en vervolgens op dezelfde dag in Hongkong bekendgemaakt. De Europese Unie herhaalt haar ernstige bezorgdheid over deze wet, die is aangenomen zonder enig betekenisvol voorafgaand overleg met de Wetgevende Raad en het maatschappelijk middenveld van Hongkong.
01 jun
De EU spreekt haar grote bezorgdheid uit over de maatregelen van China van 28 mei, die in strijd zijn met zijn internationale verplichtingen (de Chinees-Britse Gezamenlijke Verklaring van 1984) en de Basiswet van Hongkong.
28 mei
De Ambassade is op zoek naar een nieuwe communication officer
22 mei
De Europese Unie hecht een groot belang bij de voortzetting van de stabiliteit en de welvaart van Hong Kong volgens het beginsel "één land, twee systemen".
30 Mar
Om ondernemingen die bij de productie van mondmasker de Europese normen niet volgen te helpen om aan de essentiële veiligheidsvereisten te beantwoorden, hebben we een reeks adviezen opgesteld waarmee ze de conformiteit van hun producten kunnen nagaan. Ook ambtenaren die de conformiteit moeten controleren, kunnen er gebruik van maken.