Ambassade en Consulaten van België in China
Home Diensten Diensten voor Belgen Wat te doen in geval van ‘overstay’, oftewel het overschrijden van de geldigheid van uw Chinese visum?

Wat te doen in geval van ‘overstay’, oftewel het overschrijden van de geldigheid van uw Chinese visum?

Indien u langer dan de geldigheidstermijn van uw Chinees visum op Chinees grondgebied verblijft, zal u niet toegelaten worden om het land te verlaten.

U zult een boete moeten betalen die per dag van overschrijding toeneemt. U zult een nieuw exit visum nodig hebben om alsnog het land te kunnen verlaten. U dient zich daarvoor naar het Exit and Entry Administration departement van het lokale Public Security Bureau (PSB) te begeven: Beijing -  Shanghai - Guangzhou. Houd er rekening mee dat de afgifte van een dergelijk exit visum tot wel 20 dagen in beslag kan nemen. De Ambassade/Consulaat-generaal is niet bevoegd om in deze standaardprocedure tussen te komen. Het is dus mogelijk dat u hierdoor uw terugvlucht dient uit te stellen. Het is ook niet uitgesloten dat u tot maximaal 15 dagen wordt vastgehouden en daarna onmiddellijk wordt gedeporteerd. Verder kan een inreisverbod voor China tot maximaal 5 jaar opgelegd worden.