Ambassade en Consulaten van België in China
Home Diensten Diensten voor Belgen Verplichte registratie van een verblijf van buitenlanders

Verplichte registratie van een verblijf van buitenlanders

Verplichte registratie van buitenlanders bij het Public Security Bureau (PSB) via het lokaal politiebureau sinds 1 juli 2008 in China

Overtreders en zij die het nalaten zich aan te melden (ongeacht of het gaat om individuen of het management van een appartementsgebouw) zullen een boete moeten betalen. 

 

Gasten van hotels en dienstenflats

Het hotel of het management van een dienstenflat heeft de verplichting buitenlandse gasten bij hun aankomst te registreren bij het plaatselijk PSB. Normaliter verloopt deze procedure automatisch, zonder dat er bijkomende actie van de gast nodig is. Dit betekent dat buitenlanders die in China in een hotel willen verblijven dit enkel kunnen doen op vertoon van een geldig paspoort en visum.

 

Buitenlanders woonachtig in privé-appartementen

Het management van privé-appartementen zou buitenlandse huurders/residenten moeten laten registreren bij de PSB via het bevoegde lokaal politiebureau. Indien dit niet gebeurt, kan zowel het managementbedrijf als de buitenlander (zwaar) beboet worden. Registratie bij het bevoegde lokaal politiebureau binnen de 24 uur na aankomst in China is verplicht voor elke buitenlander (toeristen inbegrepen).