Ambassade en Consulaten van België in China
Home Diensten Diensten voor Belgen Legalisatie van een Mongools document

Legalisatie van een Mongools document

Legalisatie van een Mongools document

Het legaliseren van een Mongools document kan vanop afstand aangevraagd worden. Het is niet noodzakelijk om persoonlijk naar de ambassade te gaan.

U dient de hieronder beschreven procedure strikt te volgen.

  1. De documenten en hun vertaling dienen eerst gelegaliseerd te worden door de bevoegde Mongoolse autoriteiten (eerst de Mongoolse notaris, dan het Mongoolse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Ulaanbaatar). 

OPGELET: de handtekening van de ambtenaar van het Mongoolse Ministerie van Buitenlandse Zaken moet met de hand gezet zijn. Een handtekening per stempel wordt niet aanvaard! Klik hier voor een voorbeeld van een document dat correct werd gelegaliseerd door de Mongoolse autoriteiten.

  1. U vult het verplichte informatieformulier in en ondertekent het. Dit formulier bezorgt u aan de Ambassade samen met uw documenten. Documenten zonder informatieformulier zullen niet behandeld worden.
  2. De documenten en het informatieformulier moeten per expres koerier naar de ambassade gestuurd worden.
  3. Op basis van de informatie uit uw formulier en na analyse van de documenten zal de Ambassade u per mail contacteren met het totaalbedrag dat u dient te betalen voor de legalisatie en terugzending van uw documenten.

               Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden:

1) Per kaart op de Ambassade (UnionPay, Mastercard of Visa). Een derde persoon kan in uw plaats betalen.

2) Posttransfer via de Postal Savings Bank of China (中国邮政储蓄银行)

Gelieve het formulier “To Send Money” (汇款单)  in te vullen met de volgende gegevens: Begunstigde: Embassy of Belgium; Adres: Sanlitun Dongsan Jie 3; Postcode: 100600 Chaoyang District, Beijing

3) Transfer via Western Union (sinds 2020 is dit niet meer mogelijk vanuit Mongolië)

Gelieve het formulier “To Send Money” in te vullen met de volgende gegevens: Begunstigde: Familienaam: LIU ; Voornaam: HAIWANG 

  1. Nadat de Ambassade het totale bedrag ontvangen heeft zullen de documenten gelegaliseerd worden en naar u teruggestuurd worden volgens de manier die u heeft opgegeven op het formulier.
  2. Het volledige legalisatieproces neemt verschillende weken in beslag.

Opmerking: de Ambassade zal alleen documenten legaliseren die in de afgelopen zes maanden zijn gelegaliseerd door het Mongools ministerie van Buitenlandse Zaken. Legalisaties ouder dan 6 maanden worden niet aanvaard.

Apostilles worden niet aanvaard! Het document moet voorzien zijn van een 'consular legalization' door het Mongoolse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Indien u bijkomende vragen heeft of informatie wenst, kunt u steeds contact opnemen met de Ambassade van België in Beijing via beijing.consular@diplobel.fed.be