Ambassade en Consulaten van België in China

België in China

Welkom op onze website!

 

Shanghai lockdown (zie het reisadvies)

De isolatiemaatregelen die de autoriteiten in Shanghai in het kader van deze gezondheidscrisis opgelegd hebben blijven voor onbepaalde tijd van kracht. Daarom is het Consulaat-Generaal van België in Shanghai ook verplicht om tot nader order gesloten te blijven. Van zodra we kunnen heropenen zullen we dit hier aankondigen. Uiteraard blijven we gedurende deze sluitingsperiode bereikbaar op het e-mailadres van het Consulaat (shanghai@diplobel.fed.be). Bij noodgevallen kunt u steeds terecht op het consulaire noodnummer van de wachtdienst  (+86/ 139 01 65 61 17).  

Omwille van de lockdown blijft het visumaanvraagcentrum van Shanghai ook tot nader order gesloten.

Hieronder vindt u de links naar de brieven die zijn verstuurd en nog zullen worden verstuurd naar de Belgen die bij het consulaat zijn ingeschreven, in het kader van de huidige gezondheidscrisis. Deze brieven bevatten informatie, advies, nuttige links,...

Brief van 5 april 2022

Brief van 8 april 2022

Brief van 14 april 2022

Brief van 21 april 2022 - bijlagen: attest sluiting consulaat - informatie privéziekenhuizen

Brief van 28 april 2022

Brief van 5 mei 2022

Brief van 12 mei 2022 - bijlage

Brief van 19 mei 2022

FAQ

Temple of heaven

U bent een Belg die onlangs naar China is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Beijing of het Consulaat-generaal in Shangai of Guangzhou? U reist als toerist door China en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in China gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

De sluiting van de grenzen tussen China en Mongolië maakt dat de consulaire dienstverlening gehinderd wordt in haar normale functioneren. Gelieve ons te contacteren voor verdere informatie op beijing.consular@diplobel.fed.be.

Reisbeperkingen door de COVID-19-pandemie

Belangrijke update voor personen die naar België reizen

Sinds 23 mei 2022 zijn er geen COVID-gerelateerde beperkingen of voorwaarden meer voor mensen die naar België reizen. Dus de Passenger Location Form (PLF), het vaccinatiebewijs, een negatief COVID-testresultaat of het essentieel reisdocument zijn niet meer nodig. Enkel mensen die uit “Hoogrisicolanden” reizen dienen nog enkele maatregelen te volgen, deze kunnen teruggevonden worden op volgende website: https://www.info-coronavirus.be. China staat niet op deze “hoogrisicolijst” .

Opgelet : controleer voor uw vertrek of de luchtvaartmaatschappij, de luchthavenautoriteiten in China of de Chinese grensautoriteiten beperkingen of voorwaarden opleggen.

Bekijk hier de laatste versie van ons reisadvies voor China.

Voor meer informatie over het coronavirus in China en wat de Ambassade en de Consulaten voor u kunnen doen, klik hier

Nieuws

24 mei

Nederland en Australië hebben in de Raad van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) een geschillenbeslechtingsprocedure tegen Rusland ingeleid in verband met de vernietiging van vlucht MH17 op 17 juli 2014.

18 mei

De SheDecides-beweging viert dit jaar haar vijfde verjaardag. In 2017 lanceerden België, Nederland, Denemarken en Zweden de conferentie SheDecides. Het was oorspronkelijk een reactie op de terugtrekking van de regering van de Verenigde Staten met de herinvoering en uitbreiding van de zogenaamde 'Global Gag Rule'. 

17 mei

Het Koninkrijk België, als stichtend lid en gastland van zowel de Europese Unie als de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, verheugt zich over het verzoek van de Republiek Finland en het Koninkrijk Zweden om lid van de NAVO te worden.

16 mei

Sinds 2004 herinnert de Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHOT) op 17 mei er ons aan dat discriminatie tegen LGBTQI+-personen nog steeds veelvuldig voorkomt.

12 mei

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, heeft op donderdag 12 mei samen met de Palestijnse Premier Shtayyeh het nieuwe bilaterale samenwerkingsprogramma gelanceerd.