Ambassade en Consulaten van België in China

België in China

Welkom op onze website!

 

Omwille van de actuele COVID maatregelen in Beijing en de impact op de beschikbaarheid van het personeel, kan de dienstverlening niet meer gegarandeerd worden.

Enkel in geval van nood, kunnen onze landgenoten contact opnemen met de wachtdienst van de Ambassade op het nummer 00 86 138 1004 9154

Wij danken u voor uw begrip.

Hieronder vindt u links naar de brieven die tijdens de lockdown naar de bij het Consulaat -generaal in Shanghai ingeschreven Belgen zijn gestuurd. Deze brieven bevatten informatie, advies, ... die nog nuttig kunnen zijn.

Brief van 5 april 2022

Brief van 8 april 2022

Brief van 14 april 2022

Brief van 21 april 2022 - bijlagen: attest sluiting consulaat - informatie privéziekenhuizen

Brief van 28 april 2022

Brief van 5 mei 2022

Brief van 12 mei 2022 - bijlage

Brief van 19 mei 2022

Brief van 26 mei 2022

Brief van 31 mei 2022

Temple of heaven

U bent een Belg die onlangs naar China is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Beijing of het Consulaat-generaal in Shangai of Guangzhou? U reist als toerist door China en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in China gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

De sluiting van de grenzen tussen China en Mongolië maakt dat de consulaire dienstverlening gehinderd wordt in haar normale functioneren. Gelieve ons te contacteren voor verdere informatie op beijing.consular@diplobel.fed.be.

Reisbeperkingen door de COVID-19-pandemie

Belangrijke update voor personen die naar België reizen

Sinds 23 mei 2022 zijn er geen COVID-gerelateerde beperkingen of voorwaarden meer voor mensen die naar België reizen. Dus de Passenger Location Form (PLF), het vaccinatiebewijs, een negatief COVID-testresultaat of het essentieel reisdocument zijn niet meer nodig. Enkel mensen die uit “Hoogrisicolanden” reizen dienen nog enkele maatregelen te volgen, deze kunnen teruggevonden worden op volgende website: https://www.info-coronavirus.be. China staat niet op deze “hoogrisicolijst” .

Opgelet : controleer voor uw vertrek of de luchtvaartmaatschappij, de luchthavenautoriteiten in China of de Chinese grensautoriteiten beperkingen of voorwaarden opleggen.

Bekijk hier de laatste versie van ons reisadvies voor China.

Voor meer informatie over het coronavirus in China en wat de Ambassade en de Consulaten voor u kunnen doen, klik hier

Nieuws

01 dec

Van 5 tot 9 december zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie leiden naar Japan.

28 nov

België stuurt via het noodhulpmechanisme B-FAST opnieuw een konvooi met humanitair materiaal naar Oekraïne. Buitenlandse Zaken schenkt vooral materiaal om de burgerbevolking te helpen de winterkoude te doorstaan met o.a. generatoren, slaapzakken, EHBO-kits en soep.

25 nov

25 november is de symbolische dag waar we speciale aandacht hebben voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Het betekent ook de kick-off van de jaarlijkse internationale campagne: "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld”, met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te bannen.

22 nov

In september begint een nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar wat is daar precies aan de hand? En wat zijn de prioriteiten die België in dit multilaterale forum naar voren wil brengen? Om te begrijpen hoe dit belangrijke VN-orgaan werkt, nodigden we Birgit Stevens uit, directeur van de VN-afdeling van onze Federale Overheidsdienst.

18 nov

Voor het vierde jaar op rij kent België 2 miljoen euro toe aan de VN-Ontmijningsdienst (UNMAS) voor activiteiten in Irak en Syrië.