Ambassade en Consulaten van België in China

België in China

Welkom op onze website!

 

Geleidelijke opheffing van de lockdown in Shanghai (zie het reisadvies)

Sinds 1 juni heeft het Consulaat-Generaal terug de deuren voor het publiek geopend. Zolang het personeel zich naar kantoor mag begeven zal het consulaat open blijven.

Bezoeken aan het consulaat kunnen voorlopig alleen op afspraak worden vastgelegd. Deze afspraken kunnen uitsluitend per e-mail (shanghai@diplobel.fed.be) worden gemaakt. Bezoekers moeten het negatief resultaat van een PCR test van maximaal 72 uur voor het bezoek kunnen voorleggen.

Het visumaanvraagcentrum in Shanghai is momenteel gesloten. Het is de bedoeling dat het op woensdag 8 juni weer open gaat.

Hieronder vindt u links naar de brieven die tijdens de lockdown naar de bij het consulaat ingeschreven Belgen zijn gestuurd. Deze brieven bevatten informatie, advies, ... die nog nuttig kunnen zijn.

Brief van 5 april 2022

Brief van 8 april 2022

Brief van 14 april 2022

Brief van 21 april 2022 - bijlagen: attest sluiting consulaat - informatie privéziekenhuizen

Brief van 28 april 2022

Brief van 5 mei 2022

Brief van 12 mei 2022 - bijlage

Brief van 19 mei 2022

Brief van 26 mei 2022

Brief van 31 mei 2022

Temple of heaven

U bent een Belg die onlangs naar China is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Beijing of het Consulaat-generaal in Shangai of Guangzhou? U reist als toerist door China en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in China gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

De sluiting van de grenzen tussen China en Mongolië maakt dat de consulaire dienstverlening gehinderd wordt in haar normale functioneren. Gelieve ons te contacteren voor verdere informatie op beijing.consular@diplobel.fed.be.

Reisbeperkingen door de COVID-19-pandemie

Belangrijke update voor personen die naar België reizen

Sinds 23 mei 2022 zijn er geen COVID-gerelateerde beperkingen of voorwaarden meer voor mensen die naar België reizen. Dus de Passenger Location Form (PLF), het vaccinatiebewijs, een negatief COVID-testresultaat of het essentieel reisdocument zijn niet meer nodig. Enkel mensen die uit “Hoogrisicolanden” reizen dienen nog enkele maatregelen te volgen, deze kunnen teruggevonden worden op volgende website: https://www.info-coronavirus.be. China staat niet op deze “hoogrisicolijst” .

Opgelet : controleer voor uw vertrek of de luchtvaartmaatschappij, de luchthavenautoriteiten in China of de Chinese grensautoriteiten beperkingen of voorwaarden opleggen.

Bekijk hier de laatste versie van ons reisadvies voor China.

Voor meer informatie over het coronavirus in China en wat de Ambassade en de Consulaten voor u kunnen doen, klik hier

Nieuws

09 jun

Van 9 tot 10 juni zal de Belgische economische missie naar de VS, geleid door HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, in Boston, Massachusetts zijn voor contacten met bedrijven en autoriteiten om mogelijkheden te verkennen voor verdere partnerschappen tussen België en de Verenigde Staten.

07 jun

Van 7 tot 9 juni zal de Belgische Economische Missie in de Verenigde Staten, geleid door HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, in New York contacten leggen met bedrijven en gezagsdragers om mogelijkheden te verkennen tot versterking van de hartelijke partnerschappen tussen België en de Verenigde Staten.

05 jun

Van 4 tot 6 juni zal HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, de Belgische economische missie in de USA leiden naar de eerste halte in Atlanta, Georgia. De delegatie zal er mogelijkheden te verkennen tot verdere versterking van de handelsrelaties tussen België en de Verenigde Staten tijdens bezoeken aan bedrijven en contacten met gezagsdragers.

03 jun

Het uitvoerend directoraat van het Comité terrorismebestrijding van de Verenigde Naties (UNCTED) heeft van 31 mei tot en met 4 juni een werkbezoek gebracht aan België om een evaluatie te maken van de uitvoering in België van de VN-resoluties tegen terrorisme en van het Belgisch beleid inzake terrorismebestrijding. Het comité gaat ook de samenwerking tussen VN- lidstaten na en deelt best practices inzake terrorismebestrijding. Dit was het eerste evaluatiebezoek van UNCTED sinds de aanslagen in Brussel in 2016.

02 jun

Van 4 tot 11 juni zal HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie leiden naar Atlanta, New York City en Boston in de Verenigde Staten van Amerika. Met meer dan 540 deelnemers, waaronder ondernemers van 270 vooraanstaande Belgische bedrijven en ook een stevige academische delegatie, is dit een van de grootste economische missies die ooit werden georganiseerd.