Ambassade en Consulaten van België in China

België in China

Welkom op onze website!

De gebruikelijke openingsuren van het Consulaat Generaal zijn sinds 1 juli hervat. U kunt dus bij ons terecht op maandag, woensdag, donderdagochtend en op vrijdag. We houden ons uiteraard aan de regelgeving die in Shanghai van kracht is. Daarom vragen we alle bezoekers die zich naar het Consulaat begeven om aan de ingangspoort een groene code of negatieve PCR-test van maximaal 72 uur voor te leggen.

Hieronder vindt u links naar de brieven die tijdens de lockdown naar de bij het consulaat ingeschreven Belgen zijn gestuurd. Deze brieven bevatten informatie, advies, ... die nog nuttig kunnen zijn.

Brief van 5 april 2022

Brief van 8 april 2022

Brief van 14 april 2022

Brief van 21 april 2022 - bijlagen: attest sluiting consulaat - informatie privéziekenhuizen

Brief van 28 april 2022

Brief van 5 mei 2022

Brief van 12 mei 2022 - bijlage

Brief van 19 mei 2022

Brief van 26 mei 2022

Brief van 31 mei 2022

Temple of heaven

U bent een Belg die onlangs naar China is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Beijing of het Consulaat-generaal in Shangai of Guangzhou? U reist als toerist door China en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in China gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

De sluiting van de grenzen tussen China en Mongolië maakt dat de consulaire dienstverlening gehinderd wordt in haar normale functioneren. Gelieve ons te contacteren voor verdere informatie op beijing.consular@diplobel.fed.be.

Reisbeperkingen door de COVID-19-pandemie

Belangrijke update voor personen die naar België reizen

Sinds 23 mei 2022 zijn er geen COVID-gerelateerde beperkingen of voorwaarden meer voor mensen die naar België reizen. Dus de Passenger Location Form (PLF), het vaccinatiebewijs, een negatief COVID-testresultaat of het essentieel reisdocument zijn niet meer nodig. Enkel mensen die uit “Hoogrisicolanden” reizen dienen nog enkele maatregelen te volgen, deze kunnen teruggevonden worden op volgende website: https://www.info-coronavirus.be. China staat niet op deze “hoogrisicolijst” .

Opgelet : controleer voor uw vertrek of de luchtvaartmaatschappij, de luchthavenautoriteiten in China of de Chinese grensautoriteiten beperkingen of voorwaarden opleggen.

Bekijk hier de laatste versie van ons reisadvies voor China.

Voor meer informatie over het coronavirus in China en wat de Ambassade en de Consulaten voor u kunnen doen, klik hier

Nieuws

01 aug

Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Hadja Lahbib reist van 31 juli tot en met 2 augustus naar New York voor een werkbezoek aan het hoofdkwartier van de Verenigde Naties.

28 jul

België toont zich verontrust over de recente verslechtering van de veiligheidssituatie in het oosten van de DRC, veroordeelt het aanhoudend geweld en roept op tot stopzetting ervan.

17 jul

Vandaag is het acht jaar geleden dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd neergehaald. Hierbij kwamen 298 passagiers en bemanningsleden op tragische wijze om het leven. We herdenken ook vandaag zij die aan boord omkwamen, hun families en naasten.

01 jul

De zomervakantie is begonnen: traditioneel gaan veel Belgen er dan even tussenuit. Sommigen kiezen voor een reis in eigen land, anderen trekken naar het buitenland: naar een buurland, een land verder weg in Europa of zelfs naar de andere kant van de wereld. Maar reizen naar het buitenland betekent ook voorbereidingen treffen. Om veilig op reis te gaan is het belangrijk om voor vertrek goed geïnformeerd te zijn. Hans Heeman geeft zijn deskundig advies over reizen in het buitenland.

01 jul

Op 1 juli 2002 is het Internationaal Strafhof met zijn activiteiten begonnen in Den Haag, na de inwerkingtreding van het Statuut van Rome. Twintig jaar later hebben 123 staten het Statuut geratificeerd en heeft het Hof zijn bestaansreden bewezen.